Jump back to top

DACIA БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВЯ DOKKER WAV ЗА ПРЕВОЗ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

• Dacia България представя Dokker, пригоден за транспорт на човек с инвалидна количка (WAV – Wheelchair Accessible Vehicle)

• Dokker WAV предлага варианти с 5 седящи места или 3 седящи места и място за инвалидна количка
• Dokker WAV разполага с европейско типово одобрение за подобен род автомобили
• Dokker WAV е едно достъпно предложение

Renault Tech, подразделението на Groupe Renault, което отговаря за фабричните трансформации, произвежда автомобили за осигуряване на транспорт за трудноподвижни хора от над 25 години в завода си в Обдобувил, Франция.

DOKKER WAV: ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРАКТИЧНОСТ И СТИЛ
Новата трансформация се базира на Dacia Dokker, като обединява практичността и стила на модела. Предназначен за бизнеса или физически лица, автомобилът съчетава 2 функции в 1 и може да превозва до 5 човека или в конфигурация с 3 седалки плюс място за пътник в инвалидна количка. Автомобилът е подходящ за таксиметрови компании, летищни трансфери, обществен транспорт и др.

Renault Tech използва своя над 25-годишен опит в проектирането на този универсален автомобил за транспорт на човек с инвалидна количка. Трансформацията включва изрязване на пода, за да се получи по-нисък праг и съответно по-нисък ъгъл на рампата, за по-лесно качване. Двойно сгъващата се ръчно рампа е лесна за употреба и трансформира автомобила за превоз на инвалидна количка в рамките на 30 секунди. Когато не се използва за специализиран превоз, автомобилът е идеално решение за превоз на товар, пазаруване, за ежедневно ползване като комби автомобил с голям товарен капацитет.

Цената на тарнсформацията е 11 618 лв. с ДДС и може да се осъществи на всички нива на оборудване с изключение на най-ниското - E0.

СТАНДАРТНА СПЕЦИФИКАЦИЯ – DOKKER WAV
• 4 пътнически места, 1 шофьор или 2 пътнически, 1 шофьор и 1 инвалидно място (при сгъната седалка на 2/3)
• По-нисък под с платформа
• Специално покритие на пода против подхлъзване
• Система за закрепване на инвалидната количка
• 3-точков колан за инвалидната количка
• Бутон за аварийно излизане през задната врата
• Ръчна двойно сгъваема алуминиева рампа
• Ергономична дръжка за отваряне на рампата
• Защитно покритие отстрани на пода

НАПЪЛНО ИНТЕГРИРАНА ПОЛИТИКА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Groupe Renault води активна политика от 1995 насам, насочена към хората с увреждания. В продължение на повече от 25 години, Renault Tech разработва, произвежда и продава трансформирани автомобили за хора с увреждания, базирани на моделните гами на Kangoo, Trafic и Master. Всички нови автомобили се продават по света с пълно типово одобрение.

Трансформациите на Renault Tech отговарят на най-високите стандарти за качество на Renault, гарантирайки по този начин, че автомобилите отговарят на най-високите стандарти за безопасност.

СЪБИТИЯ
Dacia Dokker WAV беше представена по време на Пети Европейски Форум за Социално Предприемачество (31 март–3 aприл 2016 г. в град Пловдив). Събитието беше открито от Ивайло Калфин, Вицепремиер и Министър на Труда и социалната политика. Автомобилът беше изложен и представен по време на четиридневното събитие съвместно с Българска Асоциация за Рекреация, Интеграция и Спорт (БАРИС). БАРИС е неправителствена, доброволна и независима професионална организация в обществена полза, работеща за интеграцията и социалното включване чрез спорт на хората с увреждания. Това е първото съвместно събитие за годината и начало на едно партньорство между БАРИС и Рено Нисан България, което да предложи все повече решения за мобилност на хората с увреждания.

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В БЪЛГАРИЯ

Според статистика на ООН, хората с увреждания в България са над 1 милион. От тях между 80 000 и 100 000 се нуждаят от помощни средства или инвалидна количка, за да се придвижват, а едновременно с това ползват чужда помощ, за да се придвижват навън.
Dacia Dokker WAV помага на хората, използващи инвалидни колички да водят активен социален живот, да участват регулярно в обществени събития, да ходят на работа и да се чувстват самостоятелни.
Dacia Dokker WAV е решение и за таксиметровите компании, които могат да предложат персонализирана услуга, насочена към хората, нуждаещи се от помощ в придвижването до болницата, работа или просто за разходка.
* Съгласен съм да получавам електронна кореспонденция

Съгласен съм моите лични данни да бъдат използвани от Рено Нисан България ЕАД, ЕИК BG131481045 за регистрация в събития, за консултации, изпращането на продуктова информация, разпространението на предложения за обслужване и с цел проучване. Съгласявам се с това да ми бъдат изпращани електронни съобщения (email, SMS и други) от Рено Нисан България ЕАД, във връзка с горното, както и с това Рено Нисан България ЕАД, да прехвърля моите лични данни към компании от дилърската мрежа на Рено Нисан България ЕАД за гореспоменатите цели. Уведомен съм, че моите лични данни ще бъдат използвани и съхранявани в съответствие с изискванията на законодателството за защита на личните данни.

Съгласен съм и приемам правната информация посочена по-горе: Уведомен съм, че във всеки един момент мога да оттегля тук даденото от мен съгласие по отношение на всички или част от указаните видове използване и/или разкриване на личните ми данни, както и за правото ми на достъп, правото ми да поискам промени в съхраняваните мои лични данни, прекратяване на използването им или изтриването им чрез писмено известие до Рено Нисан България ЕАД, ЕИК BG131481045, със седалище и адрес на управление: София, бул Г.М. Димитров 16А или на e-mail: contact.bg@renault.bg

 
Защитата на Вашите лични данни е от значение за Dacia.
Вашите лични данни се обработват от Dacia България и членовете на оторизираната дилърска мрежа, в качеството им на съвместни администратори.
Вашите лични данни се използват за:

Цели Правно основание
За да Ви изпращаме, с Вашето съгласие, ако регламентът го изисква, персонализирани маркетингови съобщения, особено новини за продукти, специални предложения, покани за събития или игри и конкурси При предоставяне на изрично съгласие
За да Ви изпращаме, с Вашето съгласие, нашия бюлетин При предоставяне на изрично съгласие
За да се свързваме с вас за проучвания на удовлетвореността на клиента или проучвания на пазара относно нашите настоящи продукти и услуги Това е необходимо за нашия законов интерес (за да усъвършенстваме нашите продукти и услуги)


Вие имате право да поискате достъп до Вашата информация. Вие имате право също така да поискате Вашата информация да бъде коригирана или изтрита. Вие имате право да възразите срещу обработката на Вашата информация без основание, ако възразявате срещу директен маркетинг, и на основание, свързано с конкретната Ви ситуация, за други случаи, и имате право да ограничите обработката на Вашата информация. Вие имате право да поискате да получите копие на Вашата информация в структуриран и стандартен формат.

За да упражните което и да е от тези права, можете да се свържете с нас, като ни предоставите доказателство за Вашата самоличност, по имейл на contact.bg@renault.bg или по пощата до офиса на Рено Нисан България, София, бул. Г. М. Димитров 16А, Бернар Изток Тауър, ет.1.

За повече информация, моля, следвайте този линк.